Toronto
Door: Charlottensteven
Blijf op de hoogte en volg Charlottensteven
23 September 2011 | Canada, Toronto
Waar Montréal nog iets Europees had, is Toronto 100% (Canadees) Amerikaans. Bij aankomst waren we zéér onder de indruk van de hoogbouw, al moet het gezegd dat dit na enkele dagen ook wel went. Waar we van onder de indruk blijven is het hostel waarin we verblijven. Je zou het namelijk nog het best kunnen omschrijven als een kruising van een stundetenkot en "het klein kasteeltje". Heel wat van onze hostelgenoten (Chinezen, Koreanen,Duitsers,Taiwanezen, Indoneziërs, Canadese clochards, Indiërs, Smurfen....) zijn hier aangespoeld en zitten heel de dag op hun laptop (hopeloos) te zoeken naar werk. De wereld in het klein en dit op enkele vierkante meters! Gelukkig zijn het allen plantrekkers die geen zittend gat hebben en zowat de halve planeet rondgereisd hebben. Zodoende hebben we hier al heel wat tips gekregen voor het vervolg van onze reis. Ondertussen hebben we hier de belangrijkste bezienswaardigheden gezien waarvan de CN tower de meest spectaculaire was (en ook die arme eekhoorn die live voor onze neus in een parkje door een buizerd opgepeuzeld werd. Nog een aardigheidje hier in Canada is dat men zich voortdurend indekt tegen de meest onmogelijke incidenten. Zo zul je op elke vloer die maar een beetje nat is een bordje met 'wet floor' zien staan, op elke verpakking een waarschuwing voor de meest onmogelijke allergieën, bij elk trapje een waarschuwing dat je zou kunnen struikelen, en aan elk meer om de 100 meter een reddingsboei voor als je in het water zou sukkelen. Om hygiënische redenen (en waarschijnlijk om een proces te vermijden) wordt alles hier om de vijf voeten met chloor gedesinfecteerd. Je waant je dan ook voortdurend in een tropisch zwemparadijs. Voilà dat was het zowat.... We kwamen ook net niet op de Canadese tv en Michel Vandenbossche zou zot komen in een Chinese supermarkt maar dat is weer een ander verhaal.
Soit,de foto's van Toronto staan al deels op de Picasawebsite.
groeten en tot later