San Francisco - Reisverslag uit Santa Cruz, Verenigde Staten van Charlottensteven Deschoolmeesterdenys - WaarBenJij.nu San Francisco - Reisverslag uit Santa Cruz, Verenigde Staten van Charlottensteven Deschoolmeesterdenys - WaarBenJij.nu

San Francisco

Door: Charlottensteven

Blijf op de hoogte en volg Charlottensteven

03 November 2011 | Verenigde Staten, Santa Cruz

Foto's op: https://picasaweb.google.com/106848438480431269504

Hallo iedereen,
"If you going to San Francisco...you're gonna meet some gentle people there" zong Scott Mc Kenzie ooit. Maar laat ons eerlijk zijn de power is echt wel al lang uit the flower. Wat wij zagen in en rond Haight Street (de hippiestraat van San Francisco) deed ons eerder denken aan Kalaupapa op Molokai dan aan het mythische Xanadu. De vrolijke ietwat naïeve 'hard de wereld verbeterende' leeghangers van weleer hebben plaats gemaakt voor wat wij simpelweg clochards noemen...Toch een beetje triest allemaal. Anderzijds is ook the flower uit de power want de hippies die toch nog gebleven zijn hebben er zich warmpjes ingenesteld en verkopen er nu zonder schroom (in soms exclusieve boetiekjes) allerlei hippiestuf volgens de gangbare economische wetten van vraag en aanbod. Tja, als de rook om je hoofd is verdwenen....Nu soit, dit alles zegt niets over de stad zelf! Als je in de straten van San Francisco ronddwaalt dan snap je wel waarom deze stad zo'n grote aantrekkingskracht had (en nog steeds heeft). Dit is echt wel een stad waarin een mens wil wonen. Van alle tot nu toe bezochte Amerikaanse steden zou dit de stad zijn waarnaar we het liefst verbannen zouden worden (zei het dan niet op Alcatraz). Hier tref je haast geen hoogbouw aan, enkel in het Financial District vind je enkele torengebouwen maar deze zijn niet storend in het geheel van het straatbeeld. Na de zware aardbeving van 1908 lag alles hier plat en vreemd genoeg was dit misschien wel het grote geluk van deze stad. Het gevolg was namelijk dat alles razendsnel heropgebouwd werd maar dan wel geheel in dezelfde stijl. Hierdoor oogt alles hier nogal jaren '30. Een beetje zoals de Prinsenlaan en zijn zijstraten in Blankenberge. Bovendien is San Francisco gebouwd op een heuvelachtige landtong die the San Francisco Bay vormt. Op elke hoogte in de stad heb je dan ook -mede dankzij de laagbouw- een schitterend zicht op deze baai en zijn zo karakteristieke overbrugging The Golden Gate Bridge. Voeg hier dan nog aan toe: het aangename en meestal zonnige klimaat, het feit dat men het stadsverkeer zo beperkt mogelijk wil houden, de sterke promotie van de fiets en het openbaar vervoer, de aanwezigheid van supermarkten waar je echt brood en betaalbare kaas kan kopen, het kitscherige maar ook wel sfeervolle havenkwartier Fishermans Wharf waar je de kolonie zeeleeuwen kunt gaan bewonderen en een mens weet onmiddellijk waar hij het liefst een weekendhuisje zou willen hebben (als hij er de kluiten voor had). Jawel, San Francisco we love you (and all you need is love...)

• 03 November 2011 - 23:29

Papa Paul:

mooi tekstje
    i like already the city

• 04 November 2011 - 07:56

Rooie Annie:

Ik kan geloven dat jollie niet weg wilden uit Yosemite:zoooo.. mooi!
    En Charle met de rok,ook heel mooi!!
    xxx......

• 04 November 2011 - 15:14

Rooie Annie:

Niet zwemmen in de zee van Santa Cruz:er zitten veel bultrugwalvissen
    (staat vandaag in de krant)

• 04 November 2011 - 16:09

Moetje:

wauw een rokje aan schoonpapa is er nie goe van hihi

• 05 November 2011 - 03:20

Charlottensteven Deschoolmeesterdenys:

Hallo Flor, Delphine en familie

bedankt voor jullie fijne reacties. Het is altijd leuk te horen om een ploeg 'supporters' te hebben die via onze blog een beetje kunnen meegenieten van wat wij hier allemaal beleven.

vele groeten

Meester Steven & Charlotte

• 05 November 2011 - 19:58

Lieve:

Hallo Steven en Charlotte,
    Het is elke keer genieten wanneer ik jullie avonturen lees. Fantastische verhalen. Ook de foto's zijn super!!!
    Ik zie dat er af en toe ook kinderen uit je klas een berichtje sturen. Zou het niet eens lukken om op skype te komen, zodat ze jullie eens op groot scherm kunnen zien en iets vertellen? Misschien kun je een seintje vooraf geven (met GSM?) wanneer het eens zou lukken?! 'k Ben er zeker van dat ze dat heel graag zouden hebben. Kan ook eventueel voor ons over de middag, je ziet maar. Geniet nog van de mooie natuur en de mooie omgeving, maar vooral van elkaar.
    Groetjes Lieve

• 06 November 2011 - 14:24

Carla Haghebaert:

Man, man, man,
    Wat geniet ik van jullie tocht !
    Heerlijke pen mét vleugje humor!
    En o zo warm voor dat kleine neefje.
    Hier en daar herkenbaar !
    Echt leuk !
    Veel liefs en alle goeds toegewenst,
    mét een betrouwbare van !

• 09 November 2011 - 12:48

Nicolaï:

De teksten blijven een plezier om te lezen. Jullie blog is dan ook al een tijdje toegevoegd aan de 'favorieten' :-)Het is nu al uitkijken naar het volgende bericht!